Andrei Volokitinin toinen mestariteos

Kaksinkertainen Ukrainan mestari Andrei Volokitin on hämmästyttävä pelaaja. Seuraava peli pelattiin Ukrainan mestaruusturnauksessa vuonna 2012. Volokitinin vastustaja oli Ruslan Olegovich Ponomariov.

Ruslan Olegovich Ponomariov aloitti shakinpeluun viisivutiaana isänsä opastuksella. Vuonna 1998, 14-vuotiaana, hän saavutti suurmestarin arvonimen ollen silloin nuorin koskaan tämän arvonimen saavuttanut. Vuonna 2002 hän voitti maanmiehensä Vasili Ivanchukin FIDEN shakin maailmanmestaruusottelussa pistein 4½-2½. Ponomariov oli 18-vuotias ja tällöin nuorin shakin maailmanmestaruuden saavuttanut henkilö. Ponomariov oli FIDEN shakin maailmanmestari vuoteen 2004 asti, jolloin hän menetti mestaruutensa Rustam Kasimdzhanoville. Hänen korkein FIDE Elo-lukunsa oli 2764 heinäkuussa 2011. Tällä hetkellä (heinäkuu 2016) hänen Elo-lukunsa on 2712.

 

Ruslan ponomariov
Ruslan Ponomariov

Olen analysoinut pelin käyttäen Lucas-chess graafista käyttöliittymää ja Stockfish 7 avoimen lähdekoodin shakkiohjelmaa.

Sotilaiden triumfi. Suuri peli Volokitiniltä. Chessgames.com sivustolla tätä peliä kuvataan sanoilla ”dynaaminen” ja ”luova”. Kaikki +2700 pelaajat ovat hyvin lahjakkaita. Tämä peli muistuttaa Tigran Petrosjanin legendaarista voittoa Boris Spasskystä vuonna 1966 Moskovassa shakin maailmanmestaruusottelun 7.pelissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *